Sociale Duurzaamheid

Holy Moly Koffie is koffie die wordt gemaakt met aandacht voor sociale duurzaamheid. Een kopje heerlijke koffie op een moment van rust en ontspanning of bijvoorbeeld tijdens het onderhouden van sociale contacten; dat is genieten. Toch kun je hier alleen écht van genieten als je weet dat er bij de productie van de koffie(bonen) aandacht is voor het welzijn van mens en omgeving, voor duurzaamheid en voor biologisch verbouwen. Holy Moly Koffie is duurzame koffie, van begin tot einde gemaakt met respect voor mens en natuur.

Biologisch koffiebonen verbouwen

Dagelijks drinken we gemiddeld drie kopjes koffie. Dit doen we eigenlijk zonder erbij na te denken. Wie van een lekker bakkie koffie geniet vraagt zich niet af of de boer in Afrika of Zuid-Amerika aan giffen is blootgesteld, bijvoorbeeld. We vragen ons helemaal niet af hoe die koffie precies in ons kopje terecht is gekomen. We zijn ervan aan het genieten… Punt! Maar hoe zit het nu echt? In werkelijkheid gaat het er lang niet altijd even vriendelijk en respectvol aan toe binnen de productie van ons eten en drinken. Onderzoek geeft niet alleen aan dat er meer dan voldoende ruimte voor verbetering is, maar laat ook zien dat er meer aandacht nodig is voor duurzaamheid en biologisch verbouwen. De koffiebonen voor Holy Moly Koffie worden verbouwd zonder gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen

Pure koffiebonen

Lekkere koffie die je met een schoon geweten kunt drinken wordt natuurlijk nóg veel lekkerder! Je kunt bij ons Holy Moly Koffie kopen zonder je zorgen te maken om het productieproces. Wij maken gebruik van biologische geteelde koffiebonen. Holy Moly Koffie heeft geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook zijn er geen genetisch gemodificeerde ingrediënten aan toegevoegd. Holy Moly Koffie is erg smaakvol, op de meest pure manier. Wij besteden aandacht aan waar de bonen vandaan komen en op welke wijze er wordt verbouwd. Voor ons betekent dit dat biologische geteelde koffiebonen en duurzaam verbouwen hand in hand gaan, altijd.

More Than Fair

Holy Moly Koffie is op de eerste plaats Rainforest Alliance. Dit betekent dat er wordt gewerkt met respect voor de regenwouden over de wereld. Daarnaast draagt onze Masai zelfs het prestigieuze “More Than Fair” certificaat. Nuova Culture del Caffè heeft gekozen om de koffiecultuur met aandacht voor traditie weer te herstellen, maar ook om een nieuwe cultuur te benadrukken onder het motto ‘Quality Meets Culture’.

Je kunt eens een kijkje nemen op de website http://www.morethanfair.org/ om meer te weten te komen over de manier waarop More Than Fair de koffiestandaard – en daarmee de hele wereld – verandert. De boeren krijgen een betaling vooraf, een betaling halverwege de oogst en een eindbetaling aan de hand van de kwaliteit. Wel zo eerlijk!